13 september, 2006

Waarheid als een koe


Voor de Europese verkiezingen had D66 een koe op zijn (hun?) verkiezingsaffiches gezet, de Partij voor de Dieren had de schoonogige menselijke lijsttrekster. Een meesterzet, die omgerekend goed zou zijn voor vijf Kamerzetels (het lag natuurlijk niet alleen aan het affiche). Of het voor de Tweede Kamer ook zo wordt is ernstig de vraag - de PvdD mag in zijn handjes knijpen met een zetel, vermoed ik. Tenzij de op ultrarechts en de gevestigde partijen verliefde staatsmedia ook eens in deze hoek gaan kijken.
Nu heeft de PvdD een tevreden koe. D66 heeft zijn eigen potentiële schoonogige lijsttrekster (die sinds zij het kabinet heeft laten vallen sterk gestegen is in mijn achting, zeker) het bos ingestuurd. Dat zal zeker ook beloond worden.
Aan de lijstduwers van de PvdD kan het waarschijnlijk niet liggen. Er zijn er bij die ik best mijn stem wil geven - Wolkers, Van Kooten -, er zijn er bij die ik eigenlijk in het geheel niet op een lijst wil hebben waarop ik zou stemmen - Cliteur, Smalhout, Kousbroek, Gaus (die zou eerst nog met Wilders in zee gaan) - en dan is er de lange lijst van Bekende Nederlanders die ik niet ken en dat wil ik ook wel zo houden. Nou ja, als ik de foto van deze mij niet bekende Nederlandse zie, zekere Charlie Dee, zal ik mijn hand over mijn hart strijken... Is het een zangeres? Nee, ik ga het niet nakijken. Ik ben nogal gemakkelijk te verleiden, blijkt maar weer.
Maar goed, wordt het ook hier weer - stem en knijp je neus dicht? De Partij voor de Dieren moet het halen, nu of nooit.

Geen opmerkingen: