20 januari, 2019

Stalen Gordijn in Irak

De Iraakse regering moet op last van de Wereldbank - u weet wel, onder de directeur die de bezetting van Irak zo'n beetje bedacht heeft - de subsidie op olieproducten laten vallen. Dit bevordert de werking van de vrije markt, zonder welke een beetje mooie democratie niet kan bestaan.
Het resultaat is dat in twee dagen de prijs van brandstoffen in dit olieland zeven keer zo hoog is geworden. Dit heeft geleid tot demonstraties en wegblokkades in allerlei steden. "Wij betalen nu extra voor de olie van tanks die ons doodschieten."

Als het regime in Washington laat weten dat de overwinning in Irak er aan komt moet het wel verwijzen naar de strategie van het overschakelen van landleger naar luchtbombardementen. Het VS-bezettingsleger in Irak kan geraakt worden met geweren, bommen, landmijnen. Tegen het bombarderen van een open afgelegen stad kunnen de Irakezen weinig doen.
Begin november werd de stad Al-Qa'im gebombardeerd, omdat er "opstandelingen" gehuisvest zouden worden. Ziehier de beelden van deze "operatie" die de harten en geesten van de Irakezen rijp moet maken voor de democratie. Let vooral ook op het ziekenhuis.
De "operatie" heette Steel Curtain. Rechtstreeks afgekeken van Goebbels, de uitvinder van het IJzeren Gordijn.
Bedenk ook nog even dat Nederland in Afghanistan weer meedoet met de frisse vrolijke oorlog van het Bush/Blairregime.
En nog een vraag: als Saddam Hoessein zegt dat hij door de Yanks gemarteld is, en de perschef van Bush ontkent dit - wie gelooft u dan?

22-12-2005

Geen opmerkingen: