08 januari, 2019

Een aangekondigde dood - 2: een ansichtkaart uit Londen

Na tien dagen Londen ben ik terug met een koffer gevuld met verhalen. Omineus - kan ik nu zeggen - hebben ze bepaalde begraafplaatsen als kernpunt. Ik kom er niet aan toe.
Vreemd is dat: bij mijn eerste bezoek aan Londen stuurde ik een kaart naar mijn zus en zwager, "Have a large" citeerde ik er Keith Skues op, maar wist ik hun adres? Ik gokte een huisnummer en de kaart is nooit aangekomen. Nu vraag ik mij af of ik een kaart zal sturen, maar weet ik de postcode wel? Het is nog steeds dezelfde flat.
Ik besluit hem niet te versturen, in onwetendheid over de postcode (nu bedenk ik dat die online te vinden moet zijn geweest).

De avond na mijn terugkomst verneem ik dat het de allerlaatste kaart zou zijn geweest. Ze laat weten dat zij slokdarmkanker heeft en dat het heel snel afgelopen zal zijn.

Geen opmerkingen: