20 januari, 2019

Geld nodig na verhuizing Jeanette Noelhuis

Het Jeanette Noelhuis, de behuizing van de Amsterdamse Catholic Worker, is eerder dit jaar verhuisd naar een nieuwe lokatie in Amsterdam-Zuidoost. De galerijflats waar het huis eerder gevestigd was zijn gesloopt. Nu is de bodem van de kas bereikt. 

De belangrijkste functie van het JNHuis is een schuilplaats bieden aan mensen die niet in Nederland mogen wonen. Hun status kan variƫren van uitgeprocedeerde, geklinkerd (oftewel: 24 uur om Nederland te verlaten met een treinkaartje naar de grens; of een strippenkaart) of dakloos. Het aantal inwonenden bedraagt ongeveer achttien. Er schuiven meestal nog wel meer mensen aan aan tafel.
De huur tikt door, er moet gegeten worden, er moet zakgeld betaald worden, ziektekosten tellen aan en zo valt er nog wel het een en ander te noemen. Als goed anarchistisch initiatief wil het JNHuis beslist geen geld dat direct of indirect van de staat komt.
Het is dus afhankelijk van giften of vaste overmakingen.
Wij vermelden het gironummer: 2725828, t.n.v. Jeannette Noelhuis, Postbus 12622,
1100 AP Amsterdam.
Ook bijdragen in natura zijn welkom, bijvoorbeeld strippenkaarten (voor reizen van de bewonersters, meestal binnen Amsterdam).
Hun helaas niet bijgewerkte site, wie nu de vaste ploeg vormen lees je hier.

22-12-2005

Geen opmerkingen: