21 mei, 2008

Haai in de Maas


Een citaat van een heusche Neder-Pers:
Het is tijd om terug te keren naar de nuchterheid die Nederland vanouds kenmerkte: een nuchterheid, zakelijkheid en pragmatisme die niet teveel aandacht laten voor opgewonden standjes. En laten we elkaars goden en gewoontes in het vervolg met rust laten, zolang men de grenzen van de wet niet overschrijdt. Dat is een goed Hollands gebruik, dat in deze tijd van verwarring en paniek gecultiveerd zou moeten worden. [heb moeten corrigeren- adr]


Jaja mijnheer, u dacht met een nuchter en terughoudend volk te maken te hebben, huh? Maar dat is de elite, weetjewel. Het echte volk denkt heel anders. De blonde haai uit Venlo, zoals u hem noemt (een haai uit Venlo, een dodelijke kwalificatie...) vertegenwoordigt het echte volk.

Godlof, ondanks alle baantjes waarover ik mij maar niet zal uitlaten behoor ik blijkbaar tot de elite. Gestudeerd, tenslotte.
Het citaat is uit het blad Eutopia, dat ik altijd na even inzien laat liggen in de kiosk. Prijs/interessantheidsverhouding is scheef - voor een waas van PvdA-achtigheid. Maar een aardig recept niettemin.

Geen opmerkingen: