15 februari, 2008

Voorlopig


Mijn grote essay over de crisis laat nog op zich wachten - ik had een aantal links verzameld ter ondersteuning en twee ervan bleken alweer achterhaald - in zoverre dat Yahoo!-nieuws niet lang bewaard wordt op het net (er zullen dus dode links op mijn weblog staan) en dat de verkiezingen in de Verenigde Staten zich tot nu toe anders ontwikkelen dan een maand geleden leek. Babarara Ehrenreich schreef wat ik een paar dagen geleden mij hier ook al afvroeg en waarvan ik nog steeds denk dat het niet kan kloppen:

Now, as the economy staggers into recession, the financial analysts are wondering only whether the rest of the world is sufficiently "de-coupled" from the US economy to survive our demise.

Een langer, eerder stuk van Ehrenreich.

De opkomst van de fabrieksindustrie betekende het einde van een levenswijze voor ambachtslieden, een dergelijk verhaal hoort ook bij het verdwijnen van deze industrie. Foto's die de negentiende eeuw op lijken te roepen
bij een reportage over Ohio.

Geen opmerkingen: