16 mei, 2006

Val van een neocon

De woorden publieke intellectueel of enkele intellectueel vallen met betrekking tot Ayaan Hirsi Ali, en het al even onvermijdelijke maaiveld. Voorspelbaar en allemaal veel te grote woorden. Intellectueel is Ali echt geen hoogvliegster - evenmin als haar bestrijders. Ik vraag mij af wat de motieven waren van de PvdA-omroep enerzijds en Verdonk anderzijds. Dat Nawijn het zijn opvolgster lastig wil maken hoort bij zijn taak als Kamerlid. Mij dunkt dat hij hierin geslaagd is.
Ali mag neoocon zijn, maar dat is geen reden haar op de misselijke manier te behandelen die haar dezer dagen ten deel is gevallen.

Ik kan mij eerlijk gezegd al niet voorstellen dat de gevangenisdirectrice Verdonk nog het einde van het kalenderjaar haalt als minister, laat staan dat zij lijsttrekster wordt van de tweede of derde partij van Nederland. Deze mevrouw is haar houdbaarheidsdatum toch allang gepasseerd - 2011, Verdonk? Ondenkbaar. Burgemeester van een marginale VVD-gemeente lijkt een mooie promotie. Naar de gevangenis kan zij niet terug, tenzij zelf achter slot en grendel. Ik hoop dat ik wederom voorspellende gaven blijk te hebben.

1 opmerking:

Rogiers wartaal zei

Verdonk moet gewoon opzoute:)

Vooral na het debat van gisteravond en nacht. Het gekke is nog dat haar populiariteit schijnt toe genomen te zijn na dit debat.

Ongelovelijk lijkt me dat.