19 mei, 2006

Iain Duncan Smith rediviva

...ja, vrouwelijke uitgang - want dat wordt Verdonk natuurlijk. De achterban - de mensen in het land, de borreltafelliberalen die vinden dat die [.... - kwalificatie niet uitgesproken -...] Hirsi Ali "ons" al te veel centen heeft gekost - zal haar tot lijsttrekster van de VVD kiezen. Vervolgens komt de VVD niet in de regering. Dan zou zij fractievoorzitter moeten zijn. Dezelfde fractie grotendeels die haar dinsdag venijnig op de vingers heeft getikt. En net als de quiet man wordt zij vervolgens terzijdegeschoven door degenen met wie zij het meest te maken zal hebben.
En op zich is dit natuurlijk democratischer dan dat zij als baasje wordt neergeplant van buitenaf "door de mensen in het land". Paradoxen van een schijndemocratie.
IDS was zeker voordat hij gekozen werd tot Toryleider minder brokkenpiloot dan Verdonk.

Fortuijn trekt postuum een spoor van middelmatige halvegaren die denken dat zij het gat dat door de politieke moord van 6 mei 2002 gevallen is kunnen vullen. Verdonk is tot nu toe het pijnlijkste voorbeeld. Nederland blijft zitten met de onvervulde belofte die misschien nooit waar te maken was, maar ook in dat geval zouden er niet zoveel bij voorbaat mislukte avonturiers hoeven rond te waren.

Geen opmerkingen: