29 maart, 2015

Palmzondag: vrijheid voor de vluchtelingen

Voortworstelend tegen wind en regen in, op weg naar "mijn" anarchistisch treffen, kom ik bij een onderdoorgang onder de Dom een groepje schuilende demonstranten tegen. "Close Manus, close Nauru" lees ik en ik vraag: "Is er iemand die hier langsloopt die dit begrijpt?" De demonstrant spreekt geen Nederlands. Om precies te zijn, dat doet niemand van het verregende groepje, waarvan een persoon een bordje met Nederlandse tekst draagt. Het spijt mij - niet omdat ik niet-Nederlanders hun demonstratierecht ontzeg uiteraard, maar omdat uit dit land waar xenofobie hoog in het vaandel staat blijkbaar niemand beschikbaar was voor dit treffen.

In Australië was het op deze Palmzondag drukker en mooier weer. Helaas is het alweer traditie, deze demonstratie op deze dag.
Canberra:


Nagekomen bericht uit Las Vegas:

Geen opmerkingen: