19 maart, 2015

Maagdenhuis krijgt internationaal echo

Het gebouw dat het administratief centrum van de London School of Economics herbergt doet denken aan het Bungehuis in Amsterdam. Het is gisteravond bezet, de koorts van de opstand uitgebroken in Amsterdam verspreidt zich. Vandaag volgde het administratieve centrum van de London University of Arts.

Zoals David Graeber zaterdag 7 maart in het Maagdenhuis zei: eigenlijk zijn de eisen van de bezettende studenten en stafleden, die in de media voor radicaal versleten worden, juist conservatief: gericht op het behoud van een academie die de politici met alle geweld willen afschaffen omdat zij niet in hun neoliberale schema's past. De eigenlijke kapitalisten weten al dat de boot aan het zinken is maar de politici, waar zo'n bestuurster als Louise Gunning - van de in de verkiezingen van gisteren gehalveerde PvdA - natuurlijk ook bij te rekenen is, houden vast aan "het beleid". Het wordt vooralsnog niet-conservatief gevonden dat de Universiteit van Amsterdam een schaamteloos Hoofd Strategie heeft en vastgoed als hoogste zorg heeft.

Of de bezettingsgolf op tijd is om het tij te keren, niet alleen aan de universiteit maar in het algemeen - het is vurig te hopen.

Geen opmerkingen: