14 januari, 2015

Salsa? Leuk!

Moet ik hier een extra Dubbele Boterham van maken? Misschien wel...
Licht geïrriteerd dat ik nog geen bericht heb gehad van Anno12, de beoogd-nieuwe coöperatieve zorgverzekeringsmaatschappij, loop ik door mijn emailbox. Achteloos heb ik al dan niet (niet, vermoed ik) kennisgenomen van de terugstorting van mijn certificaat in december 2013. Onduidelijke zoekfuncties van de internetbank doen de ergernis verder oplopen. Ik bel naar Anno12 en krijg te horen dat men het bankrekeningnummer niet meer heeft.
Tenslotte vind ik de terugstorting, terwijl ik steeds meende lid van vrijwel het eerste uur te zijn geweest.
Bij de terugstorting staat als adres van Anno12 Marinus Naefflaan te Lochem vermeld.
Marinus Naeff, die naam ken ik! Als er zomaar een straat naar hem genoemd is betekent dat...
Maar neen, het zal een voorzaat zijn. Dan zie ik bij de zoekresultaten een foto die de herkenning oproept, ook al zijn er bijna veertig jaar voorbijgegaan.
Er bij hoort het bericht dat hij ruim twee jaar geleden is overleden. Hij was lid van deze band, Sabroso, hij speelde saxofoon, zo te zien:Marinus kende ik van het Studenten Steunkomitee Nieuwmarkt en de opvolger, de Portugal Informatiegroep Amsterdam. Marinus vond alles leuk, en hij zei dit altijd op een manier die uitsloot dat het niet leuk kon zijn.
Wij leefden in die dagen nog enigszins in de verwachting van de kladderadatsj in Zuid-Europa: Italië, Spanje, Portugal bovenal. Nijmeegse meisjes van de zuster/broederorganisatie vonden Marinus' "leuk" zo leuk dat ze mij vroegen: "zeg nog eens leuk, dat vinden wij zo leuk". (Als je het woord vaak optikt wordt het steeds vreemder). Ik moest er op wijzen dat het Marinus' specialiteit was, niet de mijne.

One by one crept silently to rest.
Ik hoop dat het in het grote salsaorkest hiernamaals leuk is.

Geen opmerkingen: