09 juni, 2014

De Duitse partij voor de dieren

De Duitse Partij voor de Dieren blijkt al sinds 1993 te bestaan en heeft onlangs, dankzij het drempelloze kiesstelsel voor het EU-parlement daar zowaar een zetel behaald.
Als Partei Mensch Umwelt Tierschutz, MUT inderdaad, behaalde het genootschap niettemin nauwelijks resultaat. De url geeft nu aan dat zij Tierschutzpartei heet.

Ik ben dezer dagen een dissertatie aan het lezen waarin de gebruikelijke verhalen over "expressieve politiek" voorkomen, hetgeen gelezen dient te worden als: geen resultaten willen behalen, alleen jezelf uitdrukken weet je wel. Het niveau waarop dierbeschermingsverenigingen en alles wat daarbij hoort of aan voorafgaat (christen-anarchisten heten dan "zogenaamd") worden afgedaan in de goedgekeurde wetenschap. Ik moet er speciaal voor gaan zitten om dit alles weer eens te fileren, maar hoe dan ook: de partijen voor de dieren doe niet aan "expressieve politiek", hoezeer zij ook gekleineerd en vooral ook seksistisch bejegend worden door de gelijkgeschakelde media. MUT of Tierschutzpartei heeft 68% vrouwelijke leden. Misschien is dit nu juist wel het vrouwelijke element in de politiek: aarde en dieren beschermen.

Geen opmerkingen: