23 november, 2013

We gaan een goede tijd hebben

Pas nu ik meermalen in de van Mexico geannexeerde streken in de VS ben geweest dringt de betekenis van de tekst en de "identiteit" van de bezongene tot mij door: mission, Ramona...
Dit is muziek die mijn moeder waardeerde en we zouden elkaar ontmoet kunnen hebben maar het wrong een beetje.

Het belangrijkste van de sound van de Blue Diamonds is toch het orkest van Jacky Bulterman. Dat niet in beeld komt in dit wonderlijke filmpje.
De Blue Diamonds klonken (daardoor?) te gepolijst ten opzichte van de Everly Brothers die ze zo vaak coverden, een keer te vaak. Dat was voor mijn moeder waarschijnlijk juist goed, dat gepolijste.

Vandaag de derde verjaardag van mijn moeder in haar lijfelijke afwezigheid. Doordat lijn 9 het lange tijd liet afweten zijn we maar in de rozentuin van de Oude Oosterbegraafplaats gaan zitten, het huidige Oosterpark. De Nieuwe, als symbolische plaats voor de visite, was niet meer voor het donker te halen.
Hier nog iets wat ik waardeerde van de radio (Pick of the Pops, Caroline) dat mijn moeder kende en waarschijnlijk waardeerde ("o is dat ook weer terug?").


Diane, The Bachelors

De Beatles, die vond ze goed, zei zij, maar of ze veel verder is gekomen dan Yesterday is de vraag. Net als de Bachelors waren het eigenlijk best nette jongens in nette pakken.
Enfin, de strijd is gestreden...

Birthday

Geen opmerkingen: