03 november, 2013

Hoog groen bezoek

Men zou verwachten dat ze in het buitenverblijf (mijn feitelijke verblijf) neerstrijken, waar het warm noch droog is in de winter, misschien zijn ze er dan wel maar dan ben ik er niet om ze waar te nemen.

Vanochtend zat hij op het handvat van een keukenla in hartje Amsterdam. Ik heb hem/haar nog niet kunnen fotograferen, maar het gaat om een naar noordelijke streken optrekkende zuidelijke soort. Een sprinkhaan in huis, die dan ook zuidelijke boomsprinkhaan heet. Nog niet lang geleden zeer zeldzaam, maar dit is het tweede jaar dat er gescholen wordt in het huis van de allerliefste.

Toen ik nog dicht bij de grond leefde zag ik ze veel rondspringen, op de spoordijk. Een jaar of tien geleden kwam ik weer regelmatig op spoordijken en toen zag ik ze niet (meer). Ook in eigen tuin heb ik maar een enkele sprinkhaan gezien dit jaar. Ik heb wel een vermoeden waar dit door komt.

Een verhaaltje over zo'n schuilsprinkhaan.

Geen opmerkingen: