18 november, 2013

Het Nederland dat verdienkansen ziet in genocide

Dit is weerzinwekkend, misselijkmakend Nederland - om het toch ook eens te noemen hier. De staatsmedia braken zelfvoldaanheid uit over een rampencollecte voor de Filipijnen en intussen bezoekt een PvdA-minister Burma.

Minister Ploumen heeft vandaag de Birmese politica en Nobelprijswinnaar Aung San Suu Kyi ontmoet. Het gesprek waar ook werkgevers bij aanwezig waren ging over economie en politiek. De Birmese regering ontwikkelt een open en marktgerichte economie en zoekt buitenlandse investeerders.
(....)
De Nederlandse expertise vanuit het bedrijfsleven biedt oplossingen voor de uitdagingen en problemen waar Birma vandaag de dag tegenaan loopt. De watersector, de landbouw- en voedselverwerkende industrie en de infrastructuur en energie zijn een paar voorbeelden waar kansen liggen voor het Nederlandse bedrijfsleven."

Volgens Aung San Suu Kyi gaat de overgang naar een markteconomie te traag.
(...)
Samen met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven is minister Ploumen op handelsmissie in Birma. In Rangoon heeft ze een nieuw handelskantoor geopend voor de ondersteuning van bedrijven die willen ondernemen of investeren in Birma.

Dit heet "ontwikkelingshulp", of is het dan "ontwikkelingssamenwerking"?

We weten wat er van Nobelprijswinnares Aung San Suu Kyi te verwachten is. Zij voegt zich bij illustere voorgangers als Kissinger, Peres, Obama. De genocide tegen de Rohingya gaat voort, business is booming.

So are the mosques. De afbeelding geeft de achthonderd jaar oude Sawduro Bor moskee in Sittwe weer, die vorig jaar verbrand is.
De gelovigen zijn waarschijnlijk op een bootje op weg naar Australië of Indonesië omgekomen.

Geen opmerkingen: