16 november, 2013

De geweren over je afgeschoten

Ben bij een concert van deze groep geweest, vriendin praatte na met gitarist. Zij had iets gehad met zijn broer, als ik het goed onthouden heb, en de gitarist (en dus ook diens broer) bleek een achterneef van mij. Het overdonderde mij enigszins. Ik denk dat degene die dit leest die verwarring wel zal begrijpen.
Wolverlei met een Nederlandse versie...

14-18. Hoewel ik het Engelstalige origineel toen nog niet kende vraag ik mij af of dit in het concert langs is gekomen.
Dolf Jansen attendeerde mij/ons er op bij RVZ.


Het origineel van Eric Bogle, No man's land


June Tabor, tevens met The flowers of the forest
In toenemende mate wordt wapenstilstandsdag gebruikt om propaganda voor nieuwe oorlogen te maken, met ophemelen van de helden in Afghanistan en Irak. Landen zonder groene velden, of het moest een speciaal soort klaproos zijn in het eerstgenoemde land.

Geen opmerkingen: