26 november, 2013

Opdracht namens het bewind: consumeer de mensheid de vergetelheid in


Een deegroller speciaal voor pappardelle, een pastasoort die mij tot enkele minuten geleden niet bekend was - ik zie het verschil met tagliatelle ook niet maar ik geloof best dat er een belangrijk en belangwekkend onderscheid is. Het is ongelooflijk hoeveel soorten pasta een winkel in mediterrane landen - Italië uiteraard voorop - te koop kan aanbieden.
Ik heb mij een keer gewaagd aan het zelf bereiden van pasta, als ik het mij goed herinner waren het tagliatelle, daar hoeft men niet subtiel bij te zijn, zou ik denken. En misschien waren het dan zelfs wel pappardelle al weet ik het verschil niet, maar daar heb je dus blijkbaar een aparte deegroller voor nodig. Een leuk kerstcadeau voor iemand die alles al heeft.

Opmerkelijk dat zowel George Monbiot als Chris Hedges gisteren 25 november met een apocalyptisch verhaal aankwamen, strekking: het is afgelopen althans het loopt af, het tij is niet te keren. Het overzicht van toename van grondstoffenexploitatie de afgelopen paar jaar belooft inderdaad niet veel goeds.
En een niet-winkeldag per jaar is niet meer dan een gebaar, maar het is er een. Bij dezen de aankondiging. En zoals hier in de koplijn staat: verlies niet de hoop, niets is blijvend.Geen opmerkingen: