27 november, 2013

Open poëziepodium ter ondersteuning van Joke Kaviaar 14 december

Open Podium Poetry Jam: “Elk Woord Een Vonk!”
elkwoordeenvonk-eachwordaspark200pxDoe mee met open podium Poetry Jam “Elk Woord Een Vonk!” (“Write it, Ignite it!”) op 14 december in ACU, Utrecht! Dichters en muzikanten worden uitgenodigd om hun vurige creaties te komen opvoeren op het open podium. De benefiet-avond wordt georganiseerd door de Steungroep 13 September, die de aandacht wil vestigen op ‘het recht op opruiing’ dat geschonden werd toen schrijfster en dichteres Joke Kaviaar in januari 2013 veroordeeld werd tot vier maanden cel voor het schrijven van
‘opruiende’ teksten.

Heb jij een gedicht of lied geschreven dat te controversieel is om ergens anders voor te dragen of te zingen? Dan ben je dubbel uitgenodigd. Met Joke’s veroordeling hebben de autoriteiten een lijn getrokken tussen wat zij acceptabele meningsuitingen vinden en welke niet. Op de “Elk Woord Een Vonk” Poetry Jam kun je ruimschoots over die lijn gaan en op podium uiten wat je wil uiten, opruiend of niet. We kunnen ons niet de mond laten snoeren door de wet!

De Steungroep is een postercampagne gestart om de vier verboden teksten opnieuw uit te brengen op muurkranten. Tijdens de Poetry Jam wordt een van de muurkranten uitgedeeld op straat voor de ACU.
Geniet van een avondje veganistische soep, gewaagde gedichten en krachtige liederen en help geld bij elkaar te sprokkelen voor de Steungroep en de postercampagne!

* Er is ook een facebook event
Elk Woord Een Vonk!
Write it! Ignite it!

Open Podium Poetry Jam: Elk Woord Een Vonk! / Write it, Ignite it!
Zaterdag 14 december
18.00 uur, start met vegan soep
ACU, Voorstraat 71, Utrecht
Gratis toegang.

Geen opmerkingen: