21 mei, 2010

Hoe creatief de wil tot vernietigen maakt


Je wilt dat het niet waar is, maar het is maar al te waar, je hebt er zelf al over geschreven op Drone Watch, waarvan de illustratie overgenomen, en deze verwijzing.

Insecten ingezet voor oorlogvoering. Tegen wie toch in hemelsnaam? Wie zijn dan toch die vijanden van de Verenigde Staten, ernstiger en gevaarlijker dan de Sowjet-Unie destijds, dat de dierenwereld ingezet moet worden op geniepige manier? De vlinder, die haar onschuld al kwijt was door de insecticiden, als spion. Meer erover hier.

Justin Raimondo noemt het in een verhaal waarin hij oproept de universiteit te bevrijden van de kolonisering door het oorlogsapparaat. Een lofwaardige gedachte, die ook rondwaarde toen ik studeerde en die in ieder geval bijvoorbeeld iemand als Bart de Ligt er ook al op nahield. Maar het venijn zit in de vanzelfsprekende context waarin zich zijn betoog afspeelt.

Hoewel Antiwar oproept tot doneren want de tent is bijna failliet, is er wel aan de inhoud gekoppelde reclame gedrapeerd om de originele bijdragen op de site. Gaat het over Rusland, dan komt er een blondine in bikini uitnodigen tot een internethuwelijk. (De Oekraiense beoogde bruid is overigens identiek, hetgeen te denken geeft). Het prentje dat ik hieronder weergeef lardeerde bij mij het artikel van Raimondo. Er kan heel veel over gezegd worden, maar de moed zinkt mij in de schoenen.

Ik volsta nu even met het verwijzen naar dit verhaal en de bijbehorende links.


Moge de Geest van vrede en liefde vaardig worden dit weekeinde over u en de uwen, nu en alle dagen.

Geen opmerkingen: