15 mei, 2010

En kuste zijn' Cecilia...

Geen idee wat mij er vannacht toe bracht te dromen van Frans-Vlaanderen/de Vlaamse Westhoek. Heb mij er wel mee beziggehouden maar ben er alleen op doorreis geweest.
Het bracht mij vanwege de tijd van het jaar er toe op zoek te gaan naar de bron van het Israelische volkslied. Zal Yanovsky (Alive and well in Argentina) was niet beschikbaar, de Moldau doe ik niet laat staan dit volkslied, zelfs dat kon blijkbaar niet zonder jatwerk - de heldere bron (la claire fontaine)?


Mijnheer, moest u nou echt in beeld?


Jan de mulder, liefdevol gespeeld door Engelse muzikant (meen ik)


Het geeft mij altijd een gevoel van thuis te zijn in Leuven als ik het carillon van de Universiteitsbibliotheek hoor. De begintonen van Parfum de rêve van Jo Lemaire (of wat de naam van het wijsje ook echt moge zijn) of dit, het Reuzelied.

Hm, Westhoeks volksliedeken? Nog maar zelden te horen op BBC World Service. Han van der Horst dateert het in de Engelse revolutiedagen, maar vermoedelijk is het nog ouder, en wie weet of het echt Engels is, of Westvlaams.

Geen opmerkingen: