26 mei, 2010

De dagelijkse katastrofe


Het ochtendnieuws verwelkomt ons met het nieuws van inmiddels tientallen doden in Kingston Jamaica, waar het leger op zoek is naar een drugsdealer van wie de VS uitlevering eist. Natuurlijk moet het plaatselijke regime hieraan voldoen.

Om verder te illustreren hoezeer de VS een macht ten goede is wordt gemeld dat mw. Clinton is aangekomen in Zuid-Korea om dit land aan te moedigen tot de komende oorlog met het noorden. Een Duitse torpedo heeft een Zuidkoreaans oorlogsschip tot zinken gebracht en het is dus heel logisch te denken aan Noord-Korea als schuldige.

Dan weet de verslaggever van dienst twee verplegers aan het woord te laten in Dublin die forse loonsverlaging en werktijdverlenging (een extra loonsverlaging dus) hebben mogen incasseren en dit accepteren "voor Ierland". Het moet voor het land, zeggen zij. Toch een kunst om juist dit soort mensen voor de microfoon te krijgen. U bent een goed voorbeeld voor die lastige Grieken. Een op de tien inwoners van Ierland is werkloos (als percentage van de potentieel werkende bevolking moet het werkloosheidscijfer nog veel forser klinken, het zal de twintig benaderen).

Het blijkt toch dat de grote vakcentrale ICTU er een beetje anders over denkt. Sinds wanneer ook zou Ierland zo tam zijn? Op de opwindende tonen van Get up stand up vertoont de vakcentrale op een aparte site de demontratie van november jongstleden tegen de bezuinigingen terwille van de banken.
Site van de Workers Solidarity Movement (platformistische anarchisten).

Geen opmerkingen: