15 februari, 2009

Oost-Europa's definitieve instorting


En plotseling mochten de staatsgoedgekeurde media er ruim aandacht aan besteden. In een maand tijds een half miljoen banen weg in Duitsland. Tien miljard (pond) zoek bij Lloyd's. Maar hoe slecht Groot-Brittannië er ook voorstaat, kraait het regime, er zijn wel mooi een half miljoen vacatures te vervullen die blijkbaar maar niet vervuld worden. Ik weet inmiddels van een half miljoen Duitsers...

In de luwte van het nieuws stort inmiddels het Nieuwe Europa ineen. Tien procent krimp in een kwartaal in Letland, bijna dertig procent in Oekraïne - dat evenals Hongarije aan de rand van het bankroet staat. De triomf van de Vrije Markt en zelfs van de door de CIA gesponsorde anti-Russische "democratie" lijkt er allemaal niet meer toe te doen.
Een hele reeks sites gewijd aan de macro-economische ontwikkeling van het zogenaamde nieuwe Europa, bijgehouden door iemand van wiens politieke opvattingen deze hond geen brood lust, maar de overzichten zijn handig, en handig in het Engels: toegang te vinden bijvoorbeeld via Roemenië.

Geen opmerkingen: