22 februari, 2009

De alledaagse waanzin marcheert verder


Je kunt nou nooit eens rustig van de lijn af zijn... het nieuws van de val van de regering van NAVO- en EU-lid Letland werd opvallend kleintjes gepresenteerd. Ach, het gaat tenslotte om een achterlijk landje waarvan de economie instort, de reclameverhalen over de Markteconomie zijn in het algemeen ook verdwenen uit het medialawaai. En ook nooit breed uitgemeten: deze fraaie "nieuwe democratie" sluit een derde van haar ingezetenen van het burgerschap uit, omdat ze geen Lets spreken. Je kunt niet op alle slakken zout gaan leggen, volmaakte democratie bestaat niet, of zij moest Israel heten.
En als de jacht op deze niet-ingezetenen wordt geopend door een nieuw regime - je weet het niet, je moet toch iets aan de werkloosheid doen als regering, nietwaar - en moedertje Rusland stelt ultimata, begint Washington dan een wereldoorlog om Letland?

Alle reden dus om het geen groot nieuws te doen zijn, hoor...

*


En over fijne democratie gesproken:
Een ingezonden stuk in Trouw vermeldt wat deze reclame-abracadabra betekent: dat er geen ondertunneling van het Amsterdamse Centraal Station kan komen en dat het hele project Noord-Zuidlijn hoe dan ook niet doorgaat. Maar zal Brezjnjew aan de Amstel het ooit toegeven?
Clueless Tjeerd is weg, geen dag te vroeg, de liefhebbers van de deelgemeenten die ook zowaar alweer grotendeels afgeschaft gaan worden blijven uiteraard zeteltjekleven. Dit klinkt bijna rechts-populistisch, niet?
Nou, hierop is dat gevoel gefundeerd. Niet ten onrechte, helaas. Links van de PvdA is niets meer in Amsterdam, GroenLinks en SP zijn misbare bijwagens, en misschien moet je het dan toch nog waarderen dat het fortuynisme er geen poot aan de grond heeft gekregen (en het Wildersisme? misschien ook niet). Maar de prijs hiervoor is torenhoog.

Geen opmerkingen: