10 februari, 2009

Amnestie voor de edelherten van Terschelling!


De Partij voor de Dieren geeft antwoord op mijn eerder gestelde vragen over de edelherten van Terschelling en roept op:
(i)n een laatste poging tot amnestie voor de weerloze herten die eerst al van een fokkerij naar Terschelling gesleept zijn, waarbij het mannetje nota bene van z’n gewei beroofd werd om het transport te vergemakkelijken. En nu dus de doodstraf zouden krijgen zonder ook maar iets verkeerd gedaan te hebben.

Dat herten op Terschelling beschouwd zouden moeten worden als “allochtone dieren” (de minister spreekt van ‘faunavervalsing’) rechtvaardigt niet de standrechtelijke executie van diezelfde dieren.
De reeën die in 1992 – vermoedelijk door jagers - zijn uitgezet op Terschelling hoefden ook niet uitgeroeid te worden, net zomin zou dat voor de edelherten moeten gelden.
Daarom zal er nu een pas op de plaats gemaakt moeten worden in de besluitvorming, zeker nu het enige mannetje uit de roedel gevangen is en voortplanting dus zeker geen acute zorg zou hoeven zijn.


U bent hierbij van harte uitgenodigd deel te nemen aan de desbetreffende mailactie.

Overigens, ook al lijkt het edelhert geen toekomst gegund op Terschelling, net zo min als de wilde schapen van Noordkennemerland, het ree is er inmiddels wel gevestigd, naar het lijkt blijvend.

Geen opmerkingen: