24 november, 2008

Nausea


Weet u wat het fotootje symboliseert? Neen? Dan zal ik het u vertellen.
Het symboliseert de overseksualisering en de pornificatie of zoiets van de Samenleving (die blijkt dan plotseling toch te bestaan). De jeugd is verwilderd, kijkt onbeperkt naar viezigheid en zekzualiteit is een consumptieartikel, mevroi. Liefdeloos, meheer - en dan, zekz zonder liefde is nog ongezond ook.

En zekz is een vrouw in een blote jurk (liefst lycra).
Weet u dat ook weer.

Wat treurig moet ik vaststellen dat ik toch nog steeds in zekere mate in vooruitgang geloofde. Het geloof kreeg al een knauw toen ik bij Blokker las over een brochure Evolutie of schepping - wat geloof jij? of iets dergelijks die in zesmiljoenvoud verspreid gaat worden. Het ding staat al online - wist u dat er bomen zijn die dwars door allerlei geologische lagen heengaan en die dus getuigen van de Schepper die er vier dagen voor nodig had om de dag te scheppen? Een verhaal dat voor christelijk versleten wordt en u moet vooral niet denken dat wij mensen van de apen afstammen. Heeft u ooit een aap in een mens zien veranderen? Nou dan.

Ik zou wijzer moeten zijn maar ik word hier toch nog steeds intens treurig van. Juist dezer dagen, nu ik de Rein Levenbeweging bestudeer, als meest exotische - uitwas zou ik zeggen, van het christen-anarchisme. Hoewel uitwas dan weer ongenuanceerd en wat oneerlijk is. Maar nu ik dit schrijf wil ik het er ook helemaal niet over hebben. Het zou een aanknopingspunt kunnen zijn voor een beschouwing over echte moraal of gezondheid, maar neen - het is heel erg moeilijk, om Shane Claiborne te parafraseren, om christen te zijn in een land waar georganiseerde zich-noemende christenen aan de macht zijn en het vulsel rond de reclame waar de televisie om draait verzorgen. En de dagelijkse humanitaire opbouwmissie met F-16s in Afghanistan niet te vergeten.

Geen opmerkingen: