29 november, 2008

Charivari


Je hoeft ze in Nederland niet zelf te verzinnen. Het weblog dat een Nederlandse prijs voor het beste weblog heeft gekregen toont zijn dankbaarheid met de volgende opener:

vrijdag 28 november 2008
Chavez duld geen gedeelde macht

Free opinionVenezuela heeft nu wel een award gewonnen, maar er ligt een nog grotere beloning in het verschiet. Althans dat hoop ik en het is mijn wens dat de democratie terug komt in Venezuela. En dat met de democratie een einde aan komt aan de negatieve en lands-vernietigende spiraal waar Venezuela nu in zit.

We zien wederom allerlei berichten waaruit blijkt dat H. Chavez geen macht wilt delen met de oppositie en er alleen maar op uit is om de oppositie de nek om te draaien.

Kommu uit Rotterdam, hee? Ik kant ook heel mooi schrijven, maar niet zo mooi dan jou hoor.

Je hoeft toch niet direct over zure druiven te beginnen als ik stel dat het een eer is niet in de prijzen te vallen bij deze zich noemende awards. Gunst, ik heb het dan nog alleen over de stijl en niet over de voor Nederland blijkbaar representatieve reactionaire inhoud. Lofzangen voor Chávez hoef ik tenslotte ook weer niet te lezen, maar die zouden dan ook geen prijzen krijgen...

In de stationskiosk even een tweede deeltje aansluitend bij I always get my sin ingekeken. You are not good snick, zou dat echt authentiek heusjes waar zijn? Ik zie bij het titelcitaat trouwens altijd een patjepeeër van Philips Gloeilampen voor mij, ik kan niet op zijn naam komen en het doet er ook niet toe. Als het niet waar is heb ik het toch mooi gevonden.

Fouten hoef je niet te verzinnen als het om Nederlanders die Engels willen kwekken gaat. De bedenkers van het merk chello hadden echt in gedachten dat men dat als see hello zou gaan uitspreken. Say hello, dig? Een andere foonkumpenie adverteert nu met schapen in beeld en de kreet cheap deal. Men denkt zo te zien dat cheap en sheep homofoon zijn. Dat ze daar in de Engelstalige wereld nou nooit zelf op gekomen zijn.

Ik hoef er voorlopig even niet meer mee, gelukkig, en sommige werkzaamheden zijn zowaar voltooid. Ik zal het even niet meer horen. Niettemin: bij wat in Amsterdam voor metro versleten wordt vallen regelmatig wat ze noemen treinstellen uit. Voor een metro die ook in de spits zo ongeveer eens in het kwartier komt voorrijden geen verrassing.
Dan komt de verdere verduidelijking:
De tijden op de dísplee zijn aangepast.

Dísplee. Zo spreken ze het hier dus uit.
Rather set yourself to shit than to speak your nut's language.

Geen opmerkingen: