19 oktober, 2013

Groene uien en kuiltjes


Opnamen van het zendschip van Radio Caroline terwijl het van de oostkust bij Essex naar het eiland Man voer attendeerden mij op een weggestopte vroegste stationcall, die ingesproken werd door dit nummer: Green onions, Georgie Fame & the Blue Flames.
Meer muziekjes uit die radiopionierstijden toen alleen al de herkenningsmelodie goeds beloofde:


Country line special, Cyril Davies & his Rhythm & Blues All Stars
Themetune Jerry Leighton Radio Caroline


Runaway bunion, Phil Coulter Orchestra. Don Allen themetune voor Country Jamboree

Paradoxaal: ik was zo verknocht aan mijn transistorradio toen ik hem net had dat ik hem overal meedroeg en dus nog wel eens liet vallen en dat was niet gezond voor het toestel. De eerste maanden heeft hij nogal wat in reparatie doorgebracht. De fusie tussen Atlanta en Caroline en de daarop volgende vaartocht van het schip van Caroline is mij daardoor ontgaan. Dat dit in de top-30 stond in die dagen weet ik nu pas...


Dimples, John Lee Hooker

Geen opmerkingen: