18 november, 2012

SalvadorToen de film vertoond werd in Nederland was mijn oogziekte op zijn hoogte- of dieptepunt dus bioscoopbezoek zat er niet in.
Maar Salvador is wel te vinden, voorzolang het duurt. In het Spaans en Catalaans. Uit 2006, in Nederland in 2007. Geen ondertiteling.
In het Catalaans: Salvador Puig Antich's laatste uren, een aparte film.

Schokkende beelden genoeg.

Het was voor mij een merkwaardig ogenblik op de studieconferentie over het anarchisme in Loughborough, afgelopen september: iemand besprak deze film, niet zozeer de acties van de MIL, het proces en de executie en bovenal: de internationale mobilisatie. Eventueel ook de acties ertegen in Nederland waarbij ik mijn rol heb gespeeld. 1974 is best ver weg. Wanneer ben ik nu eens "de oude anarchist"? Bestaat het genre nog? Of ben ik er al een?

Geen opmerkingen: