28 juli, 2012

Gemiste verjaardag

Radio SCORPIO vierde drie jaar geleden zijn dertigste verjaardag. Dat is net zo lang als ik zelf deejay/omroep, hoe zal ik het eens netjes zeggen.Jan Verstrepen was er net als Tom van de Sande ook al bij toen mijn lief en ik een intense zomer bij het station doormaakten en het ongeveer als enigen in de lucht gaande hielpen, 1991.
Omdat het Vlaamse smaldeel van het station zeer georiënteerd was op de Nederlandse VPRO begreep men onze muziekkeuze eigenlijk niet of nauwelijks. Voor ons was het een Manchesterjaar, voor vele anderen was het het jaar van de grunge waar ik nog steeds niets aan afhoor.
Enfin, het eerste nummer dat ik er gedraaid heb:


Sharp as a knife, Brendan Cooke (andere mix evenwel)


Atlantis, The Shadows, de tune van de matinee van Lady Godiva op Scorpio

En zomaar een nummer dat gehoorsbepalend was voor programma's waarmee we Scorpio vulden


Bloodsport for all, Carter the Unstoppable Sex Machine

De site van Scorpio.

Geen opmerkingen: