13 juli, 2012

De toga van Fruin en het stof


Jo Tollebeek's De toga van Fruin staat geheel online.
Het scheelt weer een stofvergarend boek dat verwijtend uitstraalt: je hebt mij nog niet gelezen.
Anderzijds - ga ik een boek lezen online? Ik heb de boekuitgave van Mark van Steenwijk ook terwijl het online staat.

Juist in de dagen van de verjaardag van de overval van de barbaren van de zogenaamde woonstichting De Key reden tot overweging. Al mijn boeken op het gebied van de theorie van de geschiedenis zijn het raam uitgegooid ter verbranding door de skinheads van de politieke bandieten Frank de Grave en Leo Platvoet.

Voor het eerst heb ik vannacht gedroomd van de overval. Ik was voorzien van twintig vuilniszakken en dat was alles wat ik zou kunnen/mogen redden van mijn huisraad. Ik begin bij het bestek en daar houdt de droom gelukkig op.
In het algemeen speelt mijn ouderlijk huis in mijn dromen - het annus horribilis was iets te veel vorig jaar om de overval ook te verwerken.

Geen opmerkingen: