21 oktober, 2007

Maar eigenlijk dient gezwegen


Naast de dagelijkse slachting van onbekende voor de nieuwsconsument naamlozen - een tweejarig meisje "van de Taliban", zag ik zojuist in een nieuwskop - waarde de dood verder rond onder bekende namen de afgelopen week: Pieter Herman Bakker Schut, Jan Wolkers, Lucky Dube - onder de ogen van zijn zoon op straat doodgeschoten.
Het is wat veel en ik weet eigenlijk niets te schrijven, wat ik zou weten past niet bij het ogenblik.

Ik leen even bij collega Stan van Houcke, al had ik mij voorgenomen daar niet meer bij te buurten, ik doe het toch, iets van Wolkers:

"Hahaha... Weet je wat het is met die politici, ze gebruiken de taal als een schamele deken om de waarheid te verhullen. Politiek is de dialoog van de lafheid, elke opmerking kan alle kanten op worden gedraaid of zonder consequenties worden ingeslikt. Politiek is de ontwaarding van de taal. Het is alsof de taal gegalvaniseerd wordt, alsof het overdekt wordt met een laagje nep. Het is wartaal waarmee ze veel andere mensen aansteken, al die zakenmensen en sporters, om gek van te worden. Ken je die politieke prent waarop schapen staan die blij roepen dat ze van nu af aan hun eigen slagers mogen kiezen?'

En van Lucky Dube hieronder Respect, niet het nummer van Ois Redding , en niet het soort respect waar bijna iedereen het dezer dagen over heeft:

When you flash that badge
You want everyone to shiver
When you flash that badge
You want everyone to worship you
I got no time to worship human kind
I only worship the All Mighty
Through his prophets I have learned
To give respect to everything he created
I give love to those who gimme love
Love those who gimme war
I love those who hate me
I bless even those who curse me yeah x 2

Chorus
Gimme gimme respect
Show me show me respect.

You could be the president
You could be his deputy
You don't even have to know
My political affiliation
You don't even have to know
My religious affiliation
Respect me, for who I am
And not what I am
Nobody even cares about your dollars
Nobody even cares about your bling bling

Give love to those who give you love
Love to those who hate you
Bless even those who curse you, yeah x 2

Chorus
Gimme respect
Show me show me respect

Chorus till fade.

Geen opmerkingen: