23 juli, 2007

Sa ald ben ik net


Dat zwarte damesfietsen omafietsen gingen heten, het heeft zich afgespeeld onder mijn neus en het blijft merkwaardig.
Maar eigenaardiger vond ik het zinnetje in dit stukje Bieslog over zijwielen die volgens de Fietsersbond bij vijfenvijftigplussers gemonteerd zouden moeten worden. Die maken namelijk zoveel ongelukken.

Fietsersbond? Is dat niet de ENWB, later ENFB? Is Arien de Jong daar niet woordvoerster of zoiets? En net als ik zelf zal mijn (nauwelijks) huisgenote van dertig jaar geleden nog steeds ergens in de twintig zijn. Maar of de smeris die haar gaat aanhouden zonder zijwielen dit weet? Is de fietsersbond nu helemaal gelijkgeschakeld?

Het blijkt allemaal niet waar, een uitglijder van De Telegraaf. Maar helemaal gerust ben ik niet.

Geen opmerkingen: