10 juni, 2007

Talking 'bout forty years - which we were


Terwijl ik de berichten over de voortdurende geldstroom aan Saoedische prinsen lees - geld dat de aankoop van Britse wapens moest veiligstellen - neuzelt Blairbabe Ruth Kelly op de televisie over diversity en Britishness en dat er geen geld wordt uitgetrokken voor huisvesting maar dat er wel meer homes moeten komen. A house is not a home zong Dionne Warwick al tientallen jaren geleden. Kan een home zonder huis wel?
Groot-Brittannië, een hopeloos land waarvoor ons dan maar de hoop moet zijn geschonken?

De geïnstitutionaliseerde corruptie bestaat inmiddels veertig jaar .
En naast miljarden levert de Britse overheid tot verdere opvrolijking van het leven van prinsen die toch al niets te kort komen - hoeren. Jawel, de pleiters voor diversity en gender equality en de hele reut leveren hoeren ter pleziering van Saoedische prinsen.
George Monbiot pakt uit.
Nederland is ook een groot wapenleverancier aan Golfstaten als de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië, dus we mogen ons afvragen wat de normen-en-waardenbrigade er voor extra diensten bij levert om deze afname te versoepelen.
Gelukkig is The Guardian toch nog een beetje een krant. Welk Nederlands MSM zou zoiets uitzoeken?

Een opmerking: wapenhandelaren hoeven tenslotte geen boodschap aan moraliteit te hebben. De Tories en New Labour hebben dat wel - als het om degenen gat die hen gekozen hebben.
En een vraag: de Golfmonarchieën worden overspoeld met wapens. Geld zat, dankzij de olie. Saoedi-Arabië kan met gemak het grootste en zeker het bestbewapende buurland van Israel genoemd worden (via de Golf van Aqaba). Maar Israel heeft van dit arsenaalkoninkrijk niets te vrezen. Toeval? De vraag is retorisch - en het wordt met de mantel der liefde bedekt dat vanuit dit koninkrijk Hamas onderhouden is en misschien nog wordt - tenslotte is Hamas ook een handje geholpen door Israel als tegenwicht tegen het seculiere Arabische nationalisme van Fatah.
Hoe ver kan de beerput open?

For a celebration of British diversity: look here.

Geen opmerkingen: