25 juni, 2007

Australische tradities herleven


Het onsmakelijkste regime van het Vierde Rijk is zonder twijfel het Australische van John Howard, al is het allemaal een kwestie van gradatie. Maar het op zee houden van bootjes propvol met vluchtelingen, het glashard verkondigen dat deze vluchtelingen hun eigen kinderen overboord gooien, het uitbesteden van deze vluchtelingen aan rampzalige Pacifische buurstaten als Nauru, concentratiekampen in de woestijn, het enthousiast deelnemen aan de overval op Irak, interventies op Timor, PNG, de Salomonseilanden enzovoort... Blair en Bush zouden toch meer de schijn van politieke correctheid hebben opgehouden.
Nu is de oorspronkelijke zwarte bevolking van Australië zelf aan de beurt. De oorspronkelijken in Noord-Australië doen meer dan gemiddeld aan child abuse, is het verhaal. (Nee, ik moet er niet aan denken wat de witte beschuldigers bedoelen en ik wil de term niet eens vertalen - en wie weet is het waar, al dient men een dergelijke aantijging met de grootste argwaan te bekijken). Ze zijn aan de drank en de dope. Het moet afgelopen zijn. Er komen internaten voor de kinderen - klinkt bekend, de kinderen worden weer eens in beslag genomen, een soort eugenetica post partum, al eerder toegepast door wit Australië - en witten krijgen onbeperkt toegang tot het land van de oorspronkelijken: er is geen vergunning meer nodig hun land te betreden.

Is het toeval dat deze staatsgreep in zwart Noord-Australië vlak na het vrijspreken van een zeer witte smeris komt, die per ongeluk - hij viel en kwam terecht op de zwarte, origineel waar meheer - een Aboriginal in zijn cel had gedood - de eerste rechtszaak in zijn soort en uiteraard gewonnen door de politie?

Eerst steel je hun werelddeel, marginaliseer je hen, berooft hen van hun bestaansmiddelen zodat zij alleen nog vegeteren met fles en spuit, en dan ga je in een geur van kindvriendelijke heiligheid "de boel aanpakken". De vos preekt de passie - alleen zou ik eerder de vos vertrouwen dan Howard.

Over het vergunningenstelsel hier. Reacties van oorspronkelijken.

1 opmerking:

bestpmchennai zei

Thanks for sharing, I will bookmark and be back again


Australische Immigratie