03 juni, 2007

Hier sind wir wieder


Sergeant Pepper veertig jaar... Een lid van een hedendaagse band zegt in de BBC-sessie met makeovers zoals zojuist uitgezonden: dit was er altijd al, it is kind of a nursery rhyme.
Ach, peper het maar in... Ik heb de tijd meegemaakt dat het er niet was. En dat de BBC weigerde A day in the life te draaien, vanwege de vermoede drugsconnotatie. Mocht Lucy in the sky with diamonds dan wel? Het kwam niet in beeld. Wel het vermoedelijk minst bekende en meest drug related nummer van Sgt. Pepper, Fixing a hole.
Gespeeld door The Fray, christian band form Denver Colorado. Ze vonden de tekst theologically sound. Nou, zalige onwetendheid, zo speciaal passend bij christenen, zal ik dan maar zeggen.
Ze spelen godverhoede ook voor niet-christenen. Boffen wij even.

Nee, BBC2 liet niet Lucy, Mr. Kite, Within you, without you, When I'm 64 (pijnlijk nummer) en A day in the life horen. Het laatstgenoemde nummer hoort voor altijd verder (tot die, mijn, generatie is uitgestorven in ieder geval) bij enkele minuten voor drieën, 14 augustus 1967, Radio London 266 - now closing down. De stilte. De leegte. Het intro kondigt blijvend die nakende leegte aan.

Hier online te beluisteren, die definitieve Day in the life.

Geen opmerkingen: