30 juni, 2006

Stampende laarzen


Wonderlijk hoe het verhaal van de verraderlijke Joodse pers op kan duiken in kringen van Bush- en Israel-supporters. Normaalgesproken zou ik mijn handen er niet aan vuil maken, maar dit geval maakte deel uit van een opsomming die te opvallend was.

De Bushfascisten willen graag dat uitingen die anti-neocon heten "eigenlijk" antisemitisch zijn. De verhoudingen in de VS zijn nog altijd zo dat anti-liberal daar echt meer op neerkomt. En deze was wel heel duidelijk.
De man uit de sjtetl in de muizenval staat voor de New York Times. Dit blad is voor de Bushbrigade nog steeds niet volgzaam genoeg, ook al stond het met de arm gestrekt bij de Anschluss van Irak.

Gelukkig is het meest-VS-reetlikkende bewind sinds tijden in Nederland gestruikeld. Al hoeven we ons geen illusies te maken over de opvolging - tenzij de combinatie CDA-PvdA geen meerderheid zou krijgen, wat onwaarschijnlijk lijkt.

(Ik weet dat het inconsequent is dit ding af te beelden. Maar verwijzen naar de bron vind ik toch nog minder verkieslijk).

Geen opmerkingen: