21 september, 2016

Politie infiltreert en provoceert in Britse vakbonden en actiegroepen

Een uitgezonden smeris die vakbondsleden moest bespioneren heeft activisten de tip gegeven dat zij een brandbom moesten gooien naar een kringloopwinkel-voor-liefdadigheid (charity shop, een Brits fenomeen dat in Nederland onbekend is).

Spoorwegwerkersbond de RMT en linkse politieke groepen zijn geïnfiltreerd door een man die de naam Carlo Neri gebruikte, tussen 2001 en 2006. Waarschijnlijk is hij nog steeds dienstdoend politieman.

Ook deze mijnheer heeft seksuele betrekkingen aangeknoopt met vrouwelijke actievoerders (zie ook hier en hier). Hij maande anti-nazi-activisten een bom te gooien naar een charity shop waarvan hij beweerde dat die beheerd werd door een Italiaanse fascist.

Caroline Lucas, het Lagerhuislid voor de Groenen: “Het is uiterst verontrustend te vernemen dat meer dan een geïnfiltreerde politieman nu beschuldigd wordt van het oproepen tot gebruik van explosieven, vooral omdat we moeten aannemen dat niet een ter verantwoording is geroepen voor zijn handelingen en dat de handelingen die zij ondernamen werden goedgekeurd door hun superieuren."

In het geval van Bob Lambert, die brand gesticht heeft bij warenhuis Debenham, is een onderzoek ingesteld eerder dit jaar (politie onderzoekt politie...), waarvan niets meer vernomen is sindsdien.

Wij mogen veilig aannemen dat de linkse actiebeweging binnen Labour, Momentum, ook weer volop geïnfiltreerd is.

Meer hierover bij de Morning Star.

Geen opmerkingen: