30 september, 2016

De zes weken van Bryan Vaughan

Noem mij in ieder geval zeezenderhistoricus...
Bij het sorteren van mijn persoonlijk archief vond ik de notities, het door mij bijgehouden logboek, van Caroline South met de komende en gaande deejays en de door hen gepresenteerde programma's voor de laatste maanden van 1964 en het begin van 1965.
Ik keek er van op dat Bryan Vaughan zes weken achter elkaar op het schip gezeten moet hebben, achteraf. Hij zelf herinnerde het zich vaag:

“I am amazed that someone took the trouble to list the programmes with so much detail. I have always had a memory that, in the early days, I once spent about six consecutive weeks on the Mi Amigo. I know that there were extreme weather problems at one stage and that we sometimes lacked enough staff, so that might explain it. Some DJs could not stand the conditions at sea and did not last. Terry Saunders did a lot of the panelling for people like Simon Dee, Mike Allen, Eddie Anthony and others and I also helped out at times. Keith Skues, Tony Blackburn, Errol Bruce & Paul Noble could certainly ‘self op’. It is a fascinating glimpse of ‘a pirate's life’ in 1964. Cheers.”

Ja mijn waarde, dat deed ik dan op mijn veertiende, tikkeltje verweesd door het rare maar misschien ook wel weer heilzame zittenblijven.
Het door mij tot excelsheet verwerkte log staat hier online.
In feite heb ik Caroline South en London vrijwel geheel gedocumenteerd, maar wanneer / of het ooit tot publicatie komt?

Geen opmerkingen: