17 september, 2016

Op zoek naar het groene dal

In toenemende mate word ik boos over de kaping van mijn taal en cultuur door barbaren die er in feite geen deel aan hebben, ook al roepen ze voortdurend alsof zij voor het tegendeel staan. Hier iets wat ik persoonlijk wil verdedigen, een lied van innigheid en in feite onnederlandsheid - waar is dat groene stille dal van De kleinste van Jan Pieter Heije? In beide filmpjes wordt het in een internationale context gebracht, ook al speelt bij Nana Mouskouri het Metropool Orkest mee en valt in het laatste couplet het Westlands Mannenkoor in.


Nana Mouskouri - De Kleinste 1988 door farflungbaton


Jacob Schenk weet er een intensiteit in te brengen die mij wel heel sterk raakt, begeleiding door het DAJOERI panfluit-koor onder leiding van Lise-Anne Schwander. Op een festival in Arosa.

Helaas, de versie van Max Woiski Jr., waar het mij eerst om begonnen was, is niet vertegenwoordigd.

Geen opmerkingen: