26 juli, 2016

Het was weer zover bij het viaduct

Lief was een paar minuten eerder vertrokken op de fiets en als ik bij het viaduct kom is het afgezet door politie aan twee kanten. Er is een ambulancewagen. Dan zie ik een agente een wit laken omhooghouden met afgewend gezicht. Wat het ook is, het is dodelijk afgelopen. De fiets die aan de kant tegen de muur staat is een racefiets, ik moet besluiten dat Lief net op tijd hierlangs is gereden. "O is het weer zover?" hoor ik in de aangroeiende menigte die er niet langs mag.
Dan wordt de onbekende om wie het gaat op een brancard de ambulancewagen in geschoven. Het hoofd is donker aangelopen (of was het altijd donker?). De ambulance doet geen zwaailicht aan, de zaak wordt duidelijker. We mogen langslopen met de fiets aan de hand.
De man van de racefiets rijdt als eerste weg.
Ik vraag aan een agent of er een aanrijding was. "Nee," is het korte antwoord. Er ligt een plasje bloed maar men is al met water in de weer geweest om het weg te poetsen, opmerkelijk genoeg.
Het was weer zover.
Het viaduct is zijn onschuld kwijt.
Hierbij doe ik geen illustratie.

Geen opmerkingen: