02 februari, 2016

De zelfmoord op Sarah Reed

Dat zij zwart was zal wel haast een belangrijk gegeven zijn. Zij had psychische problemen na de dood van haar pasgeboren kind, in 2003. Werd in 2012 in elkaar gebeukt door een notoir gewelddadige smeris, die haar over de grond sleepte en ondertussen bleef rammen. In de zaak tegen de smeris vond de rechter dat het slachtoffer geen shrinking violet was (bescheiden viooltje?), weer eens iets anders dan het in de VS meestal gedebiteerde (s)he was no angel. De smeris is niettemin ontslagen.

Sarah Reed belandde in een psychiatrische inrichting, waar zij zich afgelopen herfst moest verweren tegen aanranding. In plaats van de dader, werd zij gearresteerd en in een gevangenis opgesloten. Daar zou zij 11 januari jongstleden zelfmoord hebben gepleegd.
De nabestaanden hebben terecht ernstige twijfel.
De schrijver van dit stuk vermeldt enerzijds "copyright" en wil anderzijds dat het verhaal grootschalig verspreid wordt. Ik kan niet-begrijpend verder niet anders dan naar het blogstuk verwijzen. En dat de Engelse justitie klassebepaald en racistisch is is geen nieuws maar dient wel steeds nieuws te zijn.

Geen opmerkingen: