19 november, 2015

Kerk in het bos / het bos als kerk

Veel mensen kunnen transcendente ogenblikken in de natuur beschrijven, waar zij zich diep verbonden voelen met iets wat groter is dan zij zelf en Forest Church is een manier om die verbondenheid in gemeenschap te verkennen.

Forest Church is een nieuwe vorm van kerk die teruggaat op veel oudere tradities, toen heilige plaatsen en oefeningen buiten werden gehouden - maar zij baseert zich ook op hedendaags onderzoek dat de weldaad van het doorbrengen van tijd met de natuur op wilde plaatsen beklemtoont.

Forest Church is niet slechts een gewone kerk die buiten plaatsvindt, in plaats daarvan probeert zij deel te nemen aan de schepping. Zij is niet slechts een genootschap dat aan buitenactiviteit doet, het is onze bedoeling te leren, te vereren, te mediteren, te bidden, en te oefenen met de bomen, bij d bron, aan het strand...

Verder kijken bij de Gemeenschappen van de Mystieke Christus (Engels)


Buitenkerk in Ohaupo, Aotearoa. Moet denken aan de Adelbertusakker aan de rand van het duin, Egmond-Binnen, waar naar mijn weten slechts een keer per jaar een dienst wordt gehouden.

Geen opmerkingen: