09 november, 2015

Hopen op een egel in de composthoop

De composthoop is afgedekt met een ochtendjas die ik de dag tevoren nog - voor het laatst - gedragen heb. Voor mij is het een wat luguber gezicht, maar hij is echt wel goed versleten en kan in zijn katoenigheid alsnog diensten bewijzen.
Er woont allerlei gedierte in de hoop, niet het hele jaar door vanzelfsprekend - salamanders zijn de bijzonderste gewervelde dieren. Heimelijk hoop ik op ringslangen of egels, maar geen van beide hebben zich ooit vertoond in de buurt en ik heb geen enkele zekerheid of ze ook echt in de buurt verblijven. En hoe gifvrij de wijde omgeving is?

Het is echt jaren geleden dat ik nog egels gezien heb, en die ik het laatst gezien heb waren dood. Het gaat niet goed met de egel en meer dan een mogelijke schuilhoek bieden met mijn ochtendjas weet ik niet te doen. Egels in het straatbeeld? Ik heb het meegemaakt dat er een benauwd en angstig met mij meerende in de goot in Amsterdam-Noord, niet wetende waarheen te vluchten. Wat niet nodig was maar dat begreep het diertje niet.
De toestand is zorgelijk.

Geen opmerkingen: