21 februari, 2015

Er is iets mis - ik verlies mijn geest

Vannacht 2001 - a space odyssey op een (ook nog kleine) televisietoestel gezien en gemerkt hoe weinig ik mij herinner van de grotewittedoekversie. Wat valt er te herinneren? De trip tot slot? De muziek waarvan men zich kan afvragen waar zij op slaat...

Gayane - ballet suite (adagio), [Aram Chatsjatoerian] - soundtrack


An der schönen blauen Donau, Op. 314 Johann Strauss, Strauss-Orchester Wien, dir. Joseph Francek
In 1968 stond dit "nummer" in de eerste top-100 aller tijden van Veronica, het was het jaar van de film zelf. Verder hoort het natuurlijk alweer vele jaren bij Nieuwjaarsdag.


Space oddity, David Bowie - uit de dagen van de eerste maanlanding
Dan kan ik de verleiding niet weerstaan de pastiche op al deze bombast ook te plaatsen


Geen opmerkingen: