21 december, 2014

Thijsse's Hof - herfstbeeld 2014 - slot

Van de tongvaren heb ik een exemplaar gekocht ter plaatse. Ben benieuwd of het kweken wat wordt.
Wijngaardslak (als ik het wel heb) houdt slaapje - zoekplaatje
De roodverkleurde tak herbergt de rode meniezwam, vandaar, Thijsse heeft veel Nederlandse paddestoelen/zwammen van hun naam voorzien, ik weet niet of deze daar bij hoort.
Zwammen en paddestoelen zonder naambordje...
Vluchten vinkjes, die ik in de stad nooit zie, sneeuwklokjes (vermoed ik) die hun loof al naar boven wringen, paddestoelen - meest zeer nietig nu - die een handig naambordje hebben gekregen. Wij zijn de enigen die er wandelen, tegen alle verwachting die de wind en regen wekten in schijnt de zon en is het zacht voor de tijd van het jaar. Thijsse's Hof in Bloemendaal, het is klein, ik kan er geen open duin in ontwaren (in de zin van mogelijk stuivend zand, misschien is dat ook niet de bedoeling). De site van het Instructief Plantsoen, thans heemtuin geheten (plantsoen is wel een karig woord voor de hof lijkt mij zo).

Geen opmerkingen: