05 december, 2014

De racistische politie van de VS is de schuld van Poetin

De beste president die de VS nooit gehad heeft - wat zou de wereld gebaat zin geweest bij een combinatie Paul/Kucinich - commentarieert een resolutie van het VS-Congres. Tien afgevaardigden hebben tegen een feitelijke oorlogsverklaring tegen Rusland gestemd.
Men kan zich afvragen of een dergelijk besluit van het burgerlijke kletscollege bij uitstek (naast het Europese parlement) losgezien kan worden van wat er momenteel op straat gebeurt in de VS. Iedere achtentwintig uur wordt een "gekleurd" mens door een lichtgetinte smeris doodgeschoten, standrechtelijke executie van ongewapenden. Het hoort zo in de orde die gevestigd is in dat land en geen mobilisatie alleen zal er een einde aan maken. Men kan natuurlijk altijd haast maken met het opblazen van de wereld. Het leidt even de aandacht af nietwaar.

Natuurlijk hoop ik wel dat de op gang gekomen demonstraties in de VS een ommekeer bewerkstelligen. Maar ik kan even geen optimisme opbrengen. Zo achteraf bezien werd ook de burgerrechtenbeweging van de jaren zestig met het bloed van mensen in Zuidoost-Azië gesmoord.

2 opmerkingen:

Sonja zei

Ik heb me laten vertellen door John Sinclair http://www.detroitartistsworkshop.com/sinclair-john/ dat de burgerrechtenbeweging de nek om is gedraaid "by flooding the black neighborhoods with heroin".

AdR zei

Dat is ook het idee van de Black Panthers. Er is een samenhang in dit alles - veel militairen die terugkeerden uit Vietnam waren daar al verslaafd geraakt, marktverkenning kan men het noemen.