24 september, 2014

Wijzen van aanschouwen - John Berger

Ways of seeing heb ik vertaald zoals boven staat, omdat Zienswijzen in het Nederlands een overdrachtelijke betekenis heeft. In de tijd waarin onderstaande serie liep op de BBC, 1972 - voor Nederlandse kijkers was het niet weggelegd, toch staat mij bij dat het ook in Nederland is uitgezonden - was er als ik het mij goed herinner een programma Zienswijzen dat zachtgezegd nogal esoterische ideeën in het zonnetje zette.


John Berger's Way of seeing was oorspronkelijk een televisieserie. Hier is hij, ondertiteld in het Engels.


Deel 1


Deel 2


Deel 3


Deel 4

Toegift - ik heb deze net bij de bovenstaande serie ontdekt, sluit ongetwijfeld aan bij het thema van mijn voordracht in Loughborough - een thema dat altijd Werk in Uitvoering zal blijven uiteraard. John Berger over De Tijd.En Ways of seeing als online boek.

Geen opmerkingen: