29 september, 2014

Dr. John, da Night Philosopha

Een zeer uitgesproken deelnemer aan de Anarchist Studies Network-conferentie in Loughborough, en meer bepaald aan de Religion & anarchism-stroom, was John P. Clark, antropoloog en organisator in zijn thuisbasis New Orleans. Ik herinner mij uit dagen bij het Fort van Sjakoo brochureachtige publicaties van hem met antropologische strekking. Mogelijk komt het door zijn wat onopvallende naam dat ik verder niet van hem wist.

Op het congres hield hij een eigen referaat over de verbinding tussen Elisée Reclus en Gustav Landauer. John houdt zich bezig met het om zijn actualiteit verspreiden van de ideeën van Reclus - ik moet eerlijk bekennen dat ik pas door zijn enthousiasme het AS-nummer waar ik toch zelf als redacteur voor getekend moet hebben ter hand genomen heb. Niet weer een baardige negentiende-eeuwer, was mijn gevoel toen het uitkwam (onredelijke gedachte voor iemand die zelf gespecialiseerd is in baardige negentiende-eeuwers).

Een recent interview. Hier een behoorlijk leesbaar lemma "Anarchism" uit een bundel Religion and nature, waaraan trouwens deze site gewijd is.

En John nodigt ons allen uit voor de anarchistische boekenbeurs in New Orleans deze herfst.

Geen opmerkingen: