22 september, 2014

Lijk in dropjes verwerkt

"Helemaal geen drop." Een doktersadvies dat zwaar valt. Viel, kan ik sinds vandaag zeggen.
Er zit iets ergers dan zoethout verwerkt in drop (dat is het bloeddrukverhogende bestanddeel). Zoethout ontbrak in geen van de supermarktpakjes die ik heb geïnspecteerd vandaag. Maar wat mij als eerste evenmin ontbrekend aanstootgevend ingrediënt opviel: varkensgelatine. Waarom?

Ik weet van een veganistische kameraad die ik kon schokken, toen we een Grolsch gingen drinken ergens, met de mededeling: "dit is tenminste vegetarisch". Hij wist niet dat wijn en bier vaak niet vegetarisch verantwoord zijn. Ik heb geen idee of gelatine een even belangrijk onderdeel is als het zoethoutwortelextract, er is vegetarische drop dus nodig is het niet.

Je kunt zo alweer raden dat drop zonder lijk aanzienlijk duurder is dan met.

Geen opmerkingen: