03 september, 2010

Geen Pluche


"Dat meisje dat de volgende ochtend bij het ontbijt een plaat van Pluche opzette... leuk, maar de volgorde klopt niet."
Wat een achteloze formulering, in Arcade #5, zeker als je de zin uit zijn verband haalt. Bij deze Lezing In Het Land was ik als vaker aan het speuren naar de violen die De Kus moesten aankondigen.

Bij nader inzien moet ik het zo geformuleerd hebben om te bemantelen hoe verliefd ik was geweest. Hetgeen voor het verhaal niet zo terzake is. Pluche werd bij mij opgewoeld laatst bij bezoek aan een tante die een stichting ter bevordering van muziek door jongeren beheert. Ze hield een cd van het orkest in de hand en zei dat André Rieu "daar nog in gezeten had".
Echt? Ik heb for old time's sake ooit een singletje van het orkest gekocht met de ongelooflijke titel Kannst du pfeifen Johanna? Zat Rieu met die prachtige voornaam er bij? Had ik Rieu bij het ontbijt gehad en heb ik zelf een 45-toerenplaatje van hem? (Ik hoef het Duits toch niet voor u te vertalen, wel?)

Ik denk dat tante wat salonorkesten door elkaar haalde. Hier is Pluche. In ieder geval. Goedenmorgen.

Geen opmerkingen: